گرم ایران

ماجراهای یک پوستر در ایران

شنبه 20 دی 1393 ساعت 0:50
  • اخبار و اطلاعیه ها--گرم ایران
  • بازدید : 6879
تنها چند روز پس از رونمایی پوستر جشنواره تئاتر فجر، انتقادها به آن بالا گرفته است، انتقاداتی که در نهایت طراح این پوستر یارتا یاران را به واکنش واداشت.

از انتقاد هنرمندان تا دفاع طراح

پوستر سی و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر

طراحی و عکاسی این پوستر را یارتا یاران انجام داده و نقاشی مینیاتور آن از آثار محبوبه نیکخواه بهرامی است. اجرای این پوستر را هم مسعود فیروزخانی، یارتا یاران و فرشته طاهری بر عهده داشته‌اند.

قباد شیوا طراح و گرافیست که داور بخش پوستر جشنواره امسال هم هست اما یکی از نخستین کسانی بود که نسبت به این پوستر واکنش نشان داد: «روند همواره در کشور ما به همین شکل بوده و انتظاری نیست. درباره پوستر باید تاکید کنم به هر حال آنچه در توان طراح بوده در نتیجه نهایی ارائه شده و نمی توان خرده گرفت چرا چنین اتفاقی افتاد چون بحث سلیقه طراح نیز مطرح است.»

او ایراد اصلی را متوجه سفارش‌دهندگان پوستر دانسته و گفته بود: «به نظرم باید پرسش اصلی را متوجه سفارش دهنده بدانیم چون وقتی شما برای خرید وسیله نقلیه به فروشگاه مراجعه می‌کنید ممکن است اتومبیل، دوچرخه و گاری همه موجود باشد و محصولات با کیفیت گوناگون در دسترس، اما انتخاب کننده باید پاسخگوی نتیجه نهایی باشد.» 

شیوا همچنین تاکید کرده بود که در میان پوسترهایی که برای رقابت در جشنواره دیده سلیقه‌های بسیار خوبی وجود داشت که احتمالا اگر کار طراحی بر عهده آنها گذاشته می‌شد شاید نتیجه بهتری حاصل می‌شد. 

از میان هنرمندان تئاتر هم باران کوثری و ستاره اسکندری با انتشار عکسی در اینستاگرام نسبت به این پوستر واکنش نشان دادند.

عکسی که باران کوثری و ستاره اسکندری در شبکه‌های مجازی به اشتراک گذاشتند

آنها در پست‌های جداگانه‌ای متن مشترکی با این مضمون منتشر کردند: «در برابر عظمت پوستر جشنواره تئاتر فجر... در سی و سومین سال!! خواهران و برادران گرافیک به پا خیزید.» 

در شبکه‌های اجتماعی نیز بحث‌های زیادی درباره این پوستر درگرفته و اکثر کاربران شبکه‌های مختلف اجتماعی نسبت به طراحی این پوستر اعتراض کرده‌اند. 

همه این انتقادات در نهایت یارتا یاران طراح این پوستر را واداشت که در گفت و گو با روابط عمومی جشنواره سی و سوم تئاتر فجر از کار خود دفاع کند. او گفته که این دوره از جشنواره مبنای اساسی کار خود را بر محور «هویت ایرانی ـ تئاتر ملی» قرار داده است: «هویت خانه‌ای است که تن و جان آدمی در آن قرار می‌یابد. خانه به قرار و امن انسان زبان اوست و او ج زبان شعر است و از همین روست که مردم بی شاعر مردمی بی‌هویت‌اند. در اهمیت شعر همین بس که یک اثر هنری والا در اوج زیبایی خود، صفت شاعرانه (نه به معنای رمانتیک و عام آن) می‌گیرد.» 

یاران افزوده: «یک نمایش، نخست بر مبنای زبان، شکل می‌گیرد، حتّا اگر قرار بر بازی در سکوت باشد. جان‌داران دیگر نیز، اهل بازی‌اند، اما بدون برخورداری از کلمات. کلمات - که اگر در جای سزاوار خود باشند بر خرد گواهی می‌دهند- گواه بارزترین تفاوت‌ِ ما با جان‌داران دیگرند. این برخورداری از خرد است که سرشته شدنش با تن و جان انسان، سبب‌ساز آفرینش‌های گوناگون می‌شود و بر گستریدن هویت آدمی در چندین هنر، یاری می‌رساند. این چندین هنر، در هر جغرافیا برخوردار از مختصاتی است که نشانِ ویژگی‌های آن سرزمین است.» 

او همچنین درباره شاکله اصلی طراحی پوستر گفته: «هنر، مقدس است. تقدّس، امری‌ست که در شکل روی می‌دهد، شکلی واحد، بیان‌گر ذاتی کثیر و برعکس. هنر مقدس، در ساده‌ترین تعریف، تبدیل مربع به دایره و دایره به مربع است. دایره، نشان آسمان و دور بی‌پایان کیهانی و ذات الوهیت و مربع نشان زمین و خانه و تثبیت ذات الوهیت بر زمین است. باستانی‌ترین نشانه ایرانی- که در شمار باستانی‌ترین اشکال جهان است- مربعی‌ست که اضلاع آن امتداد پیدا کرده‌اند و با انطباق این اضلاع بر هم، علامت بعلاوه در وجود می‌آید که محور مشترک دایره و مربعی‌ست که یکی در دیگری محاط است و یا بر دیگری محیط (شاکله هنر مقدس). این شکل باستانی که اساس طراحی پوستر سی‌و‌سومین جشنواره بین‌المللی تآتر فجر است، مبنای تمامی نقش‌های بی‌شمار اسلیمی ایرانی‌ست. رنگ‌های حاکم بر طراحی و نقاشی این پوستر، فیروزه‌یی و لاجوردی و طلایی (اُکر) است که رنگ‌های اصلی هنر ایران‌اند. هنر ایرانی برآوردن آن پردیس مثالی یعنی بهشت است که آدمی را یک بار به خواری از آن رانده‌اند.»

یاران همچنین درباره حضور دو شخصیت زن و مرد در کناره‌های پوستر چنین توضیح داده است:‌ «روی این زمین، نخست می‌باید اهلیت شنیدن داشت تا اهلیت گفتن یافت و نخست می‌باید اهلیت دیدن داشت تا اهلیت نمایش دادن یافت؛ بر این مبنا، جشنواره تآتر دعوت به دیدن است و شنیدن. دعوت دو بازیگر ایرانی زن و مرد (آدم و حوا: اساس آفرینش)، باماسک‌هایی که برخوردار از نقش ترنج کامل اسلیمی ایرانی‌اند، تایید بر این امر است.

وظیفه نمایش، که در جایی به نام تآتر روی صحنه می‌آید، نشان دادن قلمرُوی از بهشت گمشده آدمی‌ست یا نشان دادن گوشه‌یی از دوزخی‌ست از عذاب و اضطراب، که برانگیزاننده میل بازگشت به پاکیِ از دست رفته و بی‌گناهی پیشین انسان در بهشت است. ایران، در محدوده جشنواره تآتر قرار است قلمرُوی باشد از آشتیِ حاصل از هنر نمایش. در این ایام، باغ ایرانی: پردیس امروزی ما، چند روز و شبی، برآمدنی‌ست، نورانی‌ست.»

 

 

 

دستگیری آقای مدیرعامل در کمد دیواری!!

 

رئیس پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ از دستگیری مردی که با درج آگاهی برای تهیه ضامن در روزنامه‌های کثیرالانتشار اقدام به کلاهبرداری از متقاضیان دریافت وام بانکی کرده بود، خبر داد.
 
به گزارش جنوب نیوز؛  در ششم آبان ماه امسال فردی با مراجعه به کلانتری 118 ستارخان به مأموران اعلام کرد که توسط شرکتی به‌نام "جهان نما" و به بهانه "تهیه ضامن بانکی" مورد کلاهبرداری قرار گرفته است.
 
با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع "کلاهبرداری" و به دستور شعبه چهاردهم بازپرسی دادسرای ناحیه 2 تهران، پرونده برای رسیدگی در اختیار پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت و مالباخته پس از حضور در پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ در اظهارات خود به کارآگاهان گفت: از طریق آگهی روزنامه، با شرکتی به‌نام جهان نما آشنا شدم که مدعی ارائه ضامن به متقاضیان دریافت وام شده بود. به دفتر این شرکت در منطقه ستارخان خیابان شادمهر مراجعه و در آنجا با فردی حدودا 35 ساله به‌نام "امیر آذین" آشنا شدم که از سوی منشی شرکت به عنوان مدیرعامل معرفی شده بود. این آقا پس از شنیدن درخواست بنده در خصوص تهیه ضامن بانکی به منظور گرفتن وام 10 میلیون تومانی از یکی از شعبات بانکی، عنوان داشت که باید مبلغ یک میلیون و 800 هزار تومان پرداخت کنم؛ من نیز که به شدت نیاز به ضامن داشتم، این پول را از طریق دستگاه Pozz پیش بینی شده در داخل شرکت پرداخت کرده و مقرر شد تا پس از گذشت 20 روز مجددا به دفتر شرکت مراجعه و برگه ضمانت (نامه ضمانت وام بانکی) را دریافت کنم اما زمانیکه به دفتر شرکت مراجعه کردم، متوجه شدم که شرکت تعطیل شده است.
 
کارآگاهان با مراجعه به دفتر شرکت جهان نما در منطقه ستارخان و با انجام تحقیقات میدانی، اطلاع پیدا کردند که دفتر شرکت به صورت استیجاری و توسط شخصی به‌نام «رضا - س» اجاره شده اما قبل از زمان سررسید پیش بینی شده در داخل قرارداد نسبت به تخلیه آن اقدام کرده است. در ادامه و با بررسی حساب بانکی که مالباخته نسبت به واریز پول خود به آن اقدام کرده بود نیز مشخص شد که این حساب نیز متعلق به همان آقای رضا. س است که در بررسی‌های بیشتر مشخص شد که تمامی آدرس‌های ثبت شده در پرونده حساب بانکی، واهی و کذب است.
 
با توجه به اطلاعات بدست آمده از مشخصات رضا . س و با بهره گیری از بانک اطلاعاتی پلیس، چهره "رضا . س" استخراج شده و مالباخته نیز وی را بنام مدیرعامل شرکت و به هویت امیر آذین مورد شناسایی قرار داد.
 
با بررسی اساسنامه "شرکت جهان نما" مشخص شد که شرکت فاقد هرگونه فعالیت از سوی بانک مرکزی در خصوص هرگونه فعالیت مالی بوده و ثبت اولیه شرکت نیز در زمینه "معاملات ملک و خودرو "می‌باشد که البته در این مورد نیز هیچگونه مجوز قانونی مراجع دولتی و قانونی، از سوی شرکت دریافت نشده و اساسا شرکت جهان نما، یک "شرکت کاغذی" است.
 
با مراجعه تعداد دیگری از متقاضیان وام بانکی به محل شرکت و اطلاع از موضوع کلاهبرداری، این اشخاص به پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ مراجعه و عنوان داشتند که آنها نیز به همین شیوه و شگرد مورد کلاهبرداری قرار گرفته اند؛ بررسی اظهارات مالباختگان جدید نشان داد که از این افراد نیز و به تناسب میزان وام درخواستی آنها، مبالغی بین یک الی شش میلیون تومان از سوی شرکت و در حقیقت از سوی مدیرعامل شرکت دریافت شده است.
 
در شرایطی که هیچگونه آدرس و نشانی دقیقی از محل سکونت متهم پرونده وجود نداشت، کارآگاهان با انجام تحققات پلیسی موفق به شناسایی محل سکونت وی در محدوده ایستگاه مترو شادمان شده اما پس از مراجعه به این محل و انجام تحقیقات بیشتر اطلاع پیدا کردند که متهم همزمان با تعطیلی شرکت، محل سکونت خود را با همان شرایط - پیش از سررسید درج شده در اجاره نامه - تغییر داده است.
 
تحقیقات برای شناسایی مخفیگاه متهم همچنان در دستور کار کارآگاهان پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار داشت؛ سرانجام آخرین مخفیگاه "رضا . س" در منطقه ستارخان خیابان اسد جنوبی شناسایی شد.
 
با شناسایی مخفیگاه متهم و اخذ دستور قضایی، کارآگاهان در روز 25 آذرماه با ورود به مخفیگاه متهم اقدام به دستگیری متهم کردند؛ در زمان دستگیری، متهم به قصد فرار از دست کارآگاهان، خود را در در داخل کمد دیواری پنهان کرده بود تا کارآگاهان متوجه حضور وی در داخل منزل نشوند که با هوشیاری کارآگاهان، متهم دستگیر و به پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل شد.
 
متهم پس از انتقال به پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ و پس از انجام تحقیقات اولیه صراحتا به "کلاهبرداری" و "جعل هویت" اعتراف و عنوان داشت که با انتشار آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار تحت عنوان "تهیه ضامن برای دریافت وام" اقدام به کلاهبرداری کرده است.
 
متهم در اعترافاتش عنوان داشت که با قسمتی از پول‌های به‌دست آمده از کلاهبرداریهای خود اقدام به خرید یک دستگاه خودرو سواری زانتیا کرده است؛ بلافاصله دستور توقیف خودرو از سوی مقام قضایی صادر اما کارآگاهان اطلاع پیدا کردند که خودرو زانتیا - زمانیکه در اختیار پدر متهم قرار داشت - یک روز پس از دستگیری متهم، سرقت شده است؛ بلافاصله مشخصات خودرو زانتیا در سیستم جامع پلیس آگاهی ثبت و خودرو نیز پس از گذشت چند روز، توسط پایگاه هشتم پلیس آگاهی تهران بزرگ کشف و توقیف شد.
 
بر اساس اعلام مرکز اطلاع رسانی پلیس آگاهی تهرن بزرگ، سرهنگ کارآگاه داوود مرادی، رئیس پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ، در ادامه اعلام این خبر با اشاره به شناسایی متهم از سوی شکات پرونده گفت: با توجه به شناسایی متهم از سوی شکات، اعتراف صریح متهم به کلاهبرداری و دیگر دلایل و مدارک بدست آمده، متهم با قرار قانونی و برای شناسایی دیگر جرایم ارتکابی در اختیار پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته است.
 
وی از کلیه شکات و مالباختگانی که بدین شیوه و شگرد مورد کلاهبرداری قرار گرفتند دعوت کرد تا برای شناسایی متهم و طرح و پیگیری شکایت خود به نشانی پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ واقع در خیابان آزادی خیابان زنجان شمالی مراجعه کنند.




چاپ خبر


نظر

نمایندگان خدمات پس از فروش

مشکلی با محصولات گرم ایران دارید؟ نزدیکترین نمایندگی خدمات پس از فروش را بیابید...

جستجو

خدمات مشتریان گرم‌ایران

سوالات خود را از طریق تلفن 36154-051 و یا سایر روش ها با ما درمیان بگذارید...

تماس